Sere

InfraDataDesign reprezentant unic pe Romania a firmei Havecon din Germania

SERE - SOLUTIA ECOLOGICA

Ca urmare a restructurarii sectorului de sere, constructia si reconstructia serelor utilizate dar moderne, a luat un mare avânt în decursul ultimilor ani. Este recomandat ca o sera care trebuie demontata sa fie vizitata.                                            

InfraDataDesign  se va ocupa de incalzirea adecvata, iluminat si sistemul de irigatii ca si de instalatiile de irigare suplimentare si sistemele de irigare prin picurare. Substratul si vata de sticla, tevile si toate materialele necesare cultivarii in sere sunt incluse in oferta la cerere. O sera bine echipata garanteaza rezultate foarte bune in fiecare an!

Solutiile realizarii de sere in zona parcurilor industriale este in conformitate cu noile tendinte de reducere a noxelor de CO2. In perioada urmatoare fonduri europene vor fi directionate spre solutii ecologice de realizare a agriculturii, iar serele vor avea o pondere de cca 17% din utilizarea fondurilor.

PROIECTE SERE

 

In ultimul timp au avut loc modificari spectaculoase in domeniul culturilor in sere. Acum a venit timpul si pentru constructia de sere. De la prima schita si pana la darea in folosinta, cerintele dumneavoastra primeaza.Aceste cerinte sunt traduse de noi in proiecte care satisfac tendintele moderne de cultivare pe suprafetele si dimensiunile dorite.

InfraDataDesign  pe langa constructia de sere poate sa ridice si constructii industriale, furnizeaza si monteaza instalatii de incalzire si grupuri de producerea de energie electrica, instalatii de ecranare si salvarea energiei complet automatizate atat la nivelul acoperisului cat si pe fatade, tehnici de substrat, irigare, fertilizare, tratare UV, sisteme de control clima de ultima generatie, condensare gaz de ardere si distibutie CO2, linii complete de sortare si ambalare, instalatii frigorifice.

La InfraDataDesign  termenele limita se respecta. La data promisa, aveti proiectul realizat.

 

INCALZIRE SERE – COGENERARE

 

Instalatiile de ultima generatie dispun de un sistem de comanda pentru supravegherea si controlul instalatiilor controlate de un microprocesor. Sistemul avansat de comanda poate monitoriza si regla arzatorul si grupul de pompaj/mixare si supravegheaza toti parametrii.

Sistemul de monitorizare ofera posibilitatea de a administra, controla si proteja instalatia prin intermediul unei conexiuni prin modem sau a unei retele RS232.

Sistemul de incalzire va dispune de:

  • Centrale termice Low Nox in acord cu reglemenatrile europene de mediu;
  • Condesatoare de gaze arse;
  • Grupuri de amestec si transport energie termica complet automatizate cu interfata FIDU.
  • Intreaga instalatie corespunde normelor europene de securitate impotriva incendiilor.

 

INSTALATIE DE COGENERARE

Instalatiile de ultima generatie dispun de un sistem de comanda pentru supravegherea si controlul instalatiilor controlat de un microprocesor.Cogenerare inseamna producerea combinata de energie electrica si energie termica.

Principala caracteristica a tehnologiei de cogenerare este reprezentata de eficienta energetica si de economia de combustibil spre deosebire de producerea separata a formelor de energie, de aici rezultand avantaje ecologice si economice ale productiei de energii in cogenerare.

De asemenea, reducerea emisiilor de noxe fata de sistemele conventionale producatoare de energie termica sau electrica cu pana la 30%, cat si independenta totala sau partiala fata de furnizorii si producatorii nationali de energie electrica si termica au impins producatorii de legume in sere calde sa ia in considerare din ce in ce mai mult sistemele de cogererare.

CONDENSATOR DE GAZE ARSE

Aceasta instalatie are rolul de a extrage CO2 din gazele arse si sa sa il utilizeze in prococesul de cultura. Dupa cum se stie in procesul de fotosinteza planta are nevoie de CO2.Practica a demonstrat ca in majoritatea complexelor de sere este posibil sa se utilizeze in mod profitabil un condensator pentru gazele de ardere, presupunandu-se ca condensatorul furnizat se potriveste exact conditiilor de functionare, metodei de cultivare, necesarului de caldura, sistemelor de incalzire disponibile, sarcinii medii a boilerului, facilitatilor de dozare CO2, daca sunt necesare si altor aspecte similare.

Avantaj ecologic: se reduc si emisiile de CO2 din atmosfera.

INSTALATIE DE IRIGARE, DEZINSECTIE UV, OSMOZA. LINIE PENTRU TRATAMENTE, STOCARE APA

InfraDataDesign  livreaza sisteme de irigare sofisticate cu control ph, economie si adaptate fiecarei culturi in parte, atat culturilor direct in sol sau pe substrat. Fiecare planta in parte poate primi cantitatea optima de apa in functie de necesarul de moment.

Este singura metoda de udare care permite automatizarea totala, datorita reglarii precise a debitului si a presiunii apei, precum si declansarii udarii pe baza informatiilor inregistrate de senzori cu privire la umiditatea solului, temperatura, umiditatea relativa a aerului, deficit de umiditate si radiatii pe m2 .

Consumul de apa pentru irigatie este mai redus cu 30-50%, datorita uniformitatii si randamentului ridicat (90-96%) si reducerii pierderilor prin evaporatia din sol si aer.

InfraDataDesign  livreaza si monteaza sisteme de irigare pentru toate tipurile de cultura: sol -subtsrat - jgheaburi suspendate - mese fixe - mese mobile, tancuri stocare apa pentru consum zilnic, tancuri stocare ape pluviale, instalatii de drenare si recirculare cu tratare UV, osmoza, instalatii de producerea cetii la inalta presiune (80-107bar).

 

SALVAREA ENERGIEI/UMBRIRE

In orice situatie, importanta luminii nu trebuie subestimata, dar este esentiala, de asemenea si umbrirea culturilor. Controlul intensitatii luminii se face cu perdele de umbrire pentru sere.

Sistemul de umbrire poate realiza si salvarea energiei termice din sera, cat si controlul fotoperiodicitatii. Perdelele se monteaza pe un sistem culisant care se inchide si se deschide, in functie de conditiile climatice exterioare si cerintele plantelor.

Pentru a salva energia pe timpul iernii se folosesc perdele speciale care sunt conectate la sistemul computerizat de management energetic. Pierderile de energie sunt diminuate cu 65-70%.

AUTOMATIZARE SERE

 

Computerul polivalent cu soft de ultima generatie garanteaza administrare serei in modul cel mai economic. Totul este adaptat cerintelor clientului pentru a urma toate etapele procesului de crestere respectand normele fito-sanitare in vigoare.

Prin intermediul acestui sistem puteti controla conditiile climatice, puteti actiona asupra camerei boilerului, puteti alimenta plantele cu apa si substante nutritive, puteti diminua pierderile de energie, control CO2, si puteti controla productia pana in cele mai mici detalii. Si acestea reprezinta doar o mica parte din posibilitatile pe care le ofera acest computer polivalent.

InfraDataDesign livreaza si monteaza deasemenea sisteme de iluminat cu lampi de asimilatie, sisteme de ventilare automata, evaporatoare de sulf, linii de transport care de cultura complet automatizate, linii de sortare si ambalare, sisteme de racire.

 

EXPERIENTA: 800 hectare construite in EUROPA. Din 2005 construim sere si in ROMANIA

 

"Avem sere construite peste tot in Europa."

 

Cele mai multe sunt construite in Belgia, Olanda, Germania, Franta si Austria, insa in ultimii ani construim si in tarile din Est, inclusiv Romania. Ne-am adaptat preturile in asa fel incat sa fim competitivi si pe pietele din Est, dar NU FACEM RABAT LA MATERIALE SI TEHNOLOGIE.

              Pretul pe metru patrat de sera construita este variabil in functie de facilitati incepand de la 18 euro / mp. In plus se iau in consideratie si utilizarea de sere folosite, demontate si mutate la noile locatii. In aceste situatii preturile scad cu pana la 6 - 8%, insa elementele de protectie (geamuri si sistemele de ecranare), elementele de fixare si fundatiile se utilizeaza intotdeauna noi.Sistemele de irigare, incalzire si ecranare se pot adapta si monta ulterior, pe etape, odata cu semanarea de plante ce necesita anumite conditii.

 

Va asteptam sa facem afaceri impreuna!
 
 
Pentru oferte de pret sau informatii suplimentare ne puteti contacta aici.